2021.gada 8.septembrī plkst.17.30
Izzinoša lekcija_nodarbība ar Ivetu Galēju.
Augu eļļu klāsts, ko izmanto virtuvē un ēdienu gatavošanā, ir gana plašs, turklāt šīs eļļas tikpat lielā – ja ne vēl lielākā - mērā noder veselības uzlabošanai un skaistumkopšanai. Taču veikalu plauktos ir arī daudz tādu eļļu, no kurām vajadzētu izvairīties, lai nesabojātu ne tikai ēdienu, bet arī veselību.
Nodarbībā iepazīsim un uzzināsim:
*Augu eļļu iedalījumu un iegūšanas ABC
*Kas jāzina, stāvot veikalā/tirgū pie plaukta un eļļu iegādājoties – kuru pirkt un kurai mest līkumu
*Kur un kā labāk lietot populārākās augu eļļas
*Kā izgaršot eļļu, lai saprastu, vai tā garšo un ko ar to darīt
*Kā praktiski pagatavot aromatizētas eļļas; gatavosim šādu eļļu ar garšaugiem un garšvielām līdzņemšanai uz mājām.
*Nogaršosim un salīdzināsim vērtīgākās svaigi spiestās eļļas: lineļļu, ķirbju sēklu eļļu, naktssveces eļļu, mārdadža sēklu eļļu u.c.
Pieteikšanās nodarbībai obligāta 26197822 (Ilva)