6.oktobrī plkst.17.30 aicinām uz Ivetas Galējas lekciju/ nodarbību
Kas vērtīgāks par zeltu? – uz šādu jautājumu atbilde pirms simtiem gadu būtu viennozīmīga: pipari, krustnagliņas un kardamons, īsi sakot, garšvielas. Tā ir patiesība, par sauju krustnagliņu savulaik varēja uzcelt baznīcu. Ar garšvielām ārstēja, dziedināja un būra. Tās pirmām kārtām bija līdzeklis veselības uzturēšanai un tikai pēc tam – garšas piešķiršanai. Un šajā ziņā nekas nav mainījies – garšvielas, gudri lietotas, spēj dziedināt, iekārdināt, iedvesmot un apburt, spēj padarīt garlaicīgu ēdienu par piedzīvojumu.
Meistarklasē iepazīsim:
~garšvielu portretus un garšu/smaržu raksturu;
~garšvielu plaukta minimumu un maksimumu;
~idejas un receptes – ar ko atvairīt nogurumu un uzlādēt enerģiju, kur smelties dzīvesprieku un dzīvesgaršu;
~kā ar augu eļļām padarīt garšvielas iedarbīgākas veselībai;
~praktisko darbošanos – gatavosim garšvielu maisījumu/ sāli/ cukuru atbilstoši savai garšas izjūtai.
Pieteikšanās obligāta 26197822 (Ilva)